Cykling - Pensionat SöderåsenPensionat Söderåsen - Bed & Breakfast, konferens, utomhusaktiviteter, events och äventyr

Language

Cykling

Shoppa WildaVi har cyklar för uthyrning hos oss på Pensionat Söderåsen. Vägarna kring Söderåsen och i Rönneådalen är många och mysiga och de bjuder på vacker och varierad natur och många sevärdheter med höga natur- och kulturvärden. Det är riktiga ”Rasmus på luffen-miljöer” med betande kor och hästar, björnbärssnår och vackra stenmurar längs vägen. Cykla till svampskogen, den mysiga gårdsbutiken eller till badsjön för ett dopp eller bara njut av att lugnt rulla fram i det vackra landskapet. För de som föredrar mountainbike finns det många bra stigar på åsen, och så klart MTB-banan i Klåveröd. Landsvägscyklisterna hittar många fina rundor med varierad utmaningsgrad. Backen från Ljungbyhed upp på åsen  är en höjdare om man vill utmana sig själv..lång och riktigt sugande..

Det är ”Rönneådalen- Skånes nordvästpassage” som tillhandahåller cykeluthyrningen – titta gärna in på deras hemsida och läs om vackra och intressanta utflyktsmål, färdvägar och sevärdheter i Rönneådalen. På hemsidan hittar ni även temarundor, kartor och beskrivningar av särskilt intressanta platser. Där finns bland annat fem olika kartor med trevliga rundor att ladda ner.

Det finns 10 st vuxencyklar, 2 barnsitsar, 2 påhängscyklar för barn och en cykelkärra så hela familjen eller kompisgänget kan hänga på. Självklart ingår lån av cykelhjälm i priset.

Vi erbjuder även mysiga cykelpaket med övernattning, middag på restaurang och härliga lunchpaket för picnic längs vägen.

Välkomna att ringa 0722-477444 eller kontakta oss via kontaktformuläret för att boka cyklar.

MTB Söderåsen AdventuresMountainbiking

På Söderåsen finns många vägar och stigar som är perfekta för mountainbiking. I Klåveröd, uppe på åsen finns en mycket uppskattad MTB-bana som erbjuder många tekniska utmaningar och vacker natur.

Här kan ni läsa mer om Klåveröd och ladda ner en karta över området med MTB-banan.

I nationalparken finns det flera fd skogsvägar som är fina för MTB-cykling. Vandringslederna får dock EJ användas för cykling. Här kan ni ladda ner nationalparkens karta över stigar, leder och vägar.

 

Sweden by BikeVi-samarbetar-med-SwedenbyBike_rund

Vi samarbetar med ”Sweden by Bike”, där vi medverkar som utvalt boende och med trevliga cykelpaket. Kika gärna in på hemsidan för andra härliga turförslag i vackra Sverige.