Golf - Pensionat SöderåsenPensionat Söderåsen - Bed & Breakfast, konferens, utomhusaktiviteter, events och äventyr

Language

Golf

Foto: Mickael Tannus, Mer än golf

Foto: Mickael Tannus, Mer än golf

På pensionat Söderåsen kan ni samlas hela golfgänget för att umgås och spela golf på fina banor – det är bara att välja och vraka mellan de närliggande banorna. Nationalparken, de vackra omgivningarna och fridfullheten får ni på köpet.

I Skåne är det aldrig långt mellan golfbanorna. Nordvästra Skåne kan faktiskt titulera sig världens näst mest golfbanetäta region efter Florida.

Runt Söderåsen finns flera fina banor att spela på. Banorna varierar i upplägg och natur och erbjuder allt från fina parkbanor, till skogsbanor och en öppen hedbana.  Den bana som ligger närmast Pensionat Söderåsen är Ljungbyheds gk, där man spela på den gamla flygflottiljen F5’s område. Här kan man insupa en härligt historisk atmosfär då man spelar på heden med vackra Söderåsen som kuliss.

Foto: Mickael Tannus / Mer än golf

Foto: Mickael Tannus / Mer än golf

Söderåsen Gk ligger en dryg halvtimmes bilresa bort, men vägen dit går över Söderåsen och är fantastiskt vacker där den slingrar sig över åsen genom bokskogar och beteshagar. Några mil norrut, vid Örkelljunga, hittar ni Woodlands Countryclub och golfbana, som ligger vackert bland sjöar och skog precis som den fina skogsbanan i Perstorp. Svalövs GK på sydsluttningen av åsen har vidsträckt utsikt ner mot Malmö och Öresundsbron kan siktas en klar dag.

Vill man variera med spel en kustnära bana är det inte mer än 45 minuter med bil till såväl Landskrona, som Helsingborgs- och Ängelholmstrakten.

NV Skåne - Mer än golfMer än golf!

Nordvästra Skåne som region erbjuder så mycket mer än golf för golfaren och dess medresenärer. Här finns vackra naturområden, vandringsleder, gårdsbutiker, äventyrsaktiviteter, konsthantverkare, mysiga caféer, restauranger och övernattningsalternativ för allas smaker och plånböcker. På portalen www.merangolf.se hittar ni en stor del av utbudet samlat och smakfullt presenterat. Ta en titt och låt dig inspireras! Välkomna till vår fantastiska del av Sverige!

De vackra bilderna från våra närliggande golfbanor är tagna av Mickael Tannus, Tannus Photography.