Vandring - Pensionat SöderåsenPensionat Söderåsen - Bed & Breakfast, konferens, utomhusaktiviteter, events och äventyr

Language

Vandring

Söderåsen erbjuder fantastiska möjligheter till vandring i vacker miljö. Nationalparken har flera välmarkerade leder att följa, som tar er med till spännande miljöer: In i sprickdalar, upp på platåer, genom vacker bokskog och till källor med färskt källvatten.

vandringskartaNP

Här kan ni ladda ner kartan över vandringslederna i nationalparken som pdf: NPkarta m info sv

Skåneledens delled ”ås till ås” passerar Skäralid på sin väg från Åstorp till Brösarp på Österlen. Mycket vacker vandring med flera bra tillfällen till trevliga stopp. Båda ändpunkterna på delleden nås enkelt med Skånetrafiken, precis som både Skäralid och Röstånga! Du kan köpa vandringskarta för Skåneleden SL3 ”ås till ås” via skaneleden.se.

Klåveröds strövområde uppe på åsen är också ett riktigt smultronställen med flera olika unika miljöer. Ett besök i tornet på Skånes högsta punkt ”Höjehall varifrån man kan se ända ner till Öresundsbron och Turning Turso en klar dag, eller till den fina grottan ”Snuvestuan” får man inte missa. Skorstensdalen med sina stenformationer och Klåverödsdammen med sitt fina fiske är också väl värda ett besök. Traneröds mosse erbjuder dessutom väldigt oskånsk natur – här sägs man till och med kunna plocka hjortron.

Välkommen till Sveriges sydligaste vildmark!