Att bo på Pensionat Söderåsen - Pensionat SöderåsenPensionat Söderåsen - Bed & Breakfast, konferens, utomhusaktiviteter, events och äventyr

Language

Att bo på Pensionat Söderåsen

Incheckning/utcheckning

Incheckning sker mellan klockan 15.00 och 18.00 då vi är här och tar emot er. Kommer ni på andra tider kan vi inte garantera att vi är på plats, men då kan ni gärna parkera hos oss  och se er om i omgivningarna. Nationalparken ligger bara 10 minuters promenad härifrån och erbjuder många fina vandringsleder. I nationalparken ligger även Naturum Söderåsen och Skäralids Restaurang. Har ni behov av senare incheckning kontaktar ni oss på enklaste sätt så hittar vi en lösning för detta!

Rummen skall lämnas senast klockan 10.00 på avresedagen.

Rökning

Rökning är inte tillåtet inomhus och får endast ske på anvisade platser utomhus.

För barn

Vi ser gärna barn som gäster på Pensionat Söderåsen! Därför erbjuder vi följande:

  • Skötbord finns i ena duschrummet.
  • Spjälsäng finns att låna, säg till vid beställning.
  • Barnstolar finns i matsalen.
  • Vi har bärstol till barn att låna för vandringar och promenader i de vackra omgivningarna.
Foto: Klara Leo

Lek och skoj på Hoppetossan!

Mikrovågsugn, kylskåp och vattenkokare tillgängligt hela dygnet.

Vårt pensionat ligger på en härlig tomt med en stor gräsmatta att springa och busa på, långt från trafikerade vägar. I enda änden av tomten finns en mysig lekplats med rutschkana, lekstuga och skeppet ”Hoppetossan”.

Vi har en en katt, två getter och några höns som våra gäster gärna får bekanta sig med.

Husdjur

Hundar och andra snälla husdjur är välkomna till oss, om de är sociala och skötsamma. Vi måste däremot veta att ni avser ta med er husdjur vid bokning, då det inte är alla rum som vi tillåter husdjur i. Vi tar ut en avgift för husdjur. Djur är inte välkomna i gemensamhetsutrymmena, såsom matsalen/allrummet, köket osv utan måste hållas på rummet alternativt ute i trädgården. Vattenskål och hundbädd finns att låna.

Även hästar är välkomna, om ni har all utrustning som behövs för att hålla dem över natten med er. En del av tomten kan då användas till hage över natten för besökande hästar.

Cyklar

I området kring pensionatet finns många fina och mysiga vägar att cykla på och vi har ett antal cyklar till uthyrning. Det finns även barnsadel, påhängscykel och cykelkärra så att familjen kan ge sig ut på cykeläventyr. Kanske kan en tur till en badsjö locka, eller en cykeltur till middagen på restaurangen? Vi har även cykelkartor med ett par föreslagna rutter med stort natur-och kulturvärde som är framtagna av ”Rönneådalen – Skånes Nordvästpassage”. Boka cykeln hos oss på plats eller i förväg på 0722-477444.

Motorcyklar

Pensionat Söderåsen är ett trevligt stopp för er som kommer på MC. Vi har bl a möjlighet att parkera MC:n i carport, torkmöjlighet för MC-ställ och härliga sällskapsutrymmen att sitta i och planera kommande rutter. Vägarna här omkring är trevliga att köra på och landskapet är oerhört vackert.

Betalning

Ni kan betala med de vanligaste kontokorten, VISA , Mastercard etc (dock ej American express), eller med kontanter (i svenska kronor).