Mat - Pensionat SöderåsenPensionat Söderåsen - Bed & Breakfast, konferens, utomhusaktiviteter, events och äventyr

Language

Mat

fruksotbullarPSFrukostservering

Vår frukost serveras i matsalen och den ger er garanterat en god start på dagen. Är det fint väder rekommenderar vi förstås att man tar med sig frukosten ut och njuter av morgonsolen. Vi serverar kaffe, te, juice, smörgåsar med olika pålägg, fil/yoghurt med flingor och kokt ägg. Någon nybakad överraskning brukar också dyka upp. Frukosten serveras 08.00-09.00 eller enligt överenskommelse.

Har ni pga livsmedelsallergier behov av specialkost, vänligen meddela oss detta vid bokningen så försöker vi ordna vi ett alternativ till er!

Foto: Klara Leo

Eftermiddagsfika med hembakad kardemummakaka Foto: Klara Leo

Eftermiddagskaffe

Vi bjuder våra B&B-gäster på kaffe/te eller saft och en bit nybakad kaka till eftermiddagsfika. Dessa godsaker dukas upp i matsalen kl 15.00

Matsalen

I matsalen/allrummet finns bord att sitta vid och njuta av panoramautsikten över Söderåsen. Det finns även en soffhörna där ni kan sitta och läsa en god bok, spela spel eller titta på TV.

Köket

Efter frukostserveringen på morgonen städas köket och därefter har våra gäster tillgång till köket för eventuell egen matlagning under resten av dagen. Från diskhon ser man hela Söderåsen,  så för en gång skull är det en trevlig syssla att diska… Köket är fullt utrustat. Under morgontimmarna har endast personalen tillgång till köket för frukosttillredningen, men microvågsugn, kylskåp och vattenkokare finns tillgängligt även under dessa timmar i allrummet.

Matbutiker & Restauranger

I Ljungbyhed och Röstånga, som båda ligger 5 km härifrån finns det välsorterade matbutiker (Hemköp / ICA) som har öppet alla dagar, om ni vill köpa med er mat och laga här, eller kanske ta med er ut som picnic. Det finns även bensinstationer i båda byarna.

Stationen Röstånga - en mysig restaurang inom cykelavstånd!

Stationen Röstånga – en mysig restaurang inom cykelavstånd!

Inom gångavstånd från Pensionatet ligger Skäralids restaurang, en trevlig restaurang vid nationalparksentrén med ekologisk, årstidsanpassad och närproducerad mat. De har även café och glassförsäljning. I Röstånga ligger den mysiga restaurangen ”Stationen” som även har en bar och härlig uteservering i kvällsolen. Här finns även Röstånga Gästgiveri,en pizzeria och caféer. I Ljungbyhed finns Spångens gästgiveri, ett mysigt conditori/bageri och pizzerior.

Runt Söderåsen finns många mysiga gårdsbutiker som säljer sina fina produkter. Handla med er riktigt fina charkprodukter och grönsaker och ta chansen att prova ”smaker från Söderåsen”! Bjärhus gårdsbutik, Bonnarps Hjortgård, Ådala Gård, Frick’s Spettkaksbageri är några läckra butiker vi rekommendera varmt!

Omgivningarna

Utanför pensionatsflygeln finns det gott om plats att njuta av de underbara omgivningarna. Det finns utemöbler att sitta vid och även gott om gräsmatta att lägga ut sin filt på och ta sig en tupplur. Från tidig morgon till sen kväll finns det platser att njuta av solen på. Kvällarna är fantastiskt vackra, med solnedgången över Söderåsen. Man får aldrig nog!

Det finns grill att hyra. (Detta kostar 100kr inklusive grillkol och tändvätska)