Paketerbjudanden - Pensionat SöderåsenPensionat Söderåsen - Bed & Breakfast, konferens, utomhusaktiviteter, events och äventyr

Language

Paketerbjudanden

Runt Söderåsen finns det massor med spännande och natursköna upplevelser att ge sig hän. Vandra, rida, paddla, cykla eller spela golf är några exempel.

Vi erbjuder ett urval av paket, där vi bokar och planerar era dagar vid Söderåsen.

Cykelhelg på Pensionat SöderåsenSONY DSC

Upplev landsbygden och naturen!

Övernattning på Pensionat Söderåsen, 2 nätter inkl frukost och eftermiddagsfika. (del i dubbelrum)

Lån av cykel, karta med turförslag och cykelhjälm. Picnicväska packad för en härlig lunch längs med de vackra vägarna.

Pris från 1250kr/person

IMG_1130 kopiaÄventyrshelg med paddling på Rönne å

Övernattning 2 nätter på Pensionat Söderåsen (del i dubbelrum), frukost och eftermiddagsfika på pensionatet.

Paddling heldag på Rönne å.  Det går även att arrangera en kombination av kanotpaddling och dressincykling – ett perfekt heldagsäventyr! Vi samarbetar med Rönneådalens Sport&Fritid.

Lunchpaket för paddlignsturen inkl kaffe &kaka

Pris från 1200kr/person

FAMILJEÄVENTYR PÅ SÖDERÅSEN

Söderåsen är ett paradis för den äventyrslystna familjen!

Unna familjen en aktiv semester som garanterat ger er många fina minnen. Vandra i storslaget vacker bokskog, paddla på en slingrande å, beundra utsikten från en utslocknad vulkan, cykla dressin, laga mat över öppen eld och njut av den vackra levande landsbygden med många mysiga gårdsbutiker och utflyktsmål. Och bäst av allt – ni får tid att vara tillsammans och njuta av frisk luft och ren natur. Bästa sortens semester, eller hur?!

Söderåsen är en perfekt plats för äventyr med familjen. Runt och på åsen finns många platser att utforska, och i den varierade och mycket vackra naturen väntar många spännande aktiviteter. Avstånden är korta, allt finns inom räckhåll. Här på Söderåsen möts du av dramatisk natur med djupa sprickdalar, rasbranter, strömmande vatten och lummig urskogsartad ädellövskog. Nationalparken, med en av norra Europas största sammanhängande lövskogar, har ett mycket rikt växt-, fågel- och djurliv.

Här har vi satt samman ett förslag på hur en veckas äventyr med Söderåsen som bas kan se ut. Låt dig inspireras och hör gärna av dig om du vill ha hjälp att planera er drömvistelse! Bo bekvämt hos oss i våra familjerum eller en av våra lägenheter.

IMG_0163 kopia

Dag 1: Efter incheckning och eftermiddagsfika på Pensionat Söderåsen går ni ner till Söderåsens Nationalpark i Skäralid och besöker Naturum. I utställningen får ni lära er om vad som är unikt för Söderåsen och får tips om vad ni ska titta efter på er vandring. Därefter vandrar ni längs Skäråns porlande vatten in i sprickdalen och följer sedan den branta vägen upp till Kopparhatten med sina utsiktsplatser som ge fantastiska vyer över omgivningarna. Tillbaka på pensionatet efter en härlig vandring lagar ni en god middag i pensionatets kök och har chansen att prata med värdfamiljen om hur det är att leva vid Söderåsen och få ta del av deras tips om smultronställen och saker att göra.

_MG_1654 kopiaDag 2: Idag ger ni er ut på en underbar cykeltur på den vackra landsbygden. De små landsvägarna slingrar sig fram genom beteshagar, åkrar, i ådalen och förbi spännande geologiska platser. Ni får med er en god picniclunch och får tips om trevliga platser ni kan stanna på för lunch. Ni kommer även att få chansen att se vulkanresterna Jällabjär och det fina naturreservatet uppe på höjden. I slutet av er cykelrutt passerar ni den mysiga byn Röstånga där ni kan stanna och äta en god middag på restaurangen ”Stationen” innan ni cyklar de sista kilometrarna tillbaka till pensionatet. Ex på rutter Rönneådalen, Ruveröd, (Här finns gammalt torp, samt vandringsled i gammal torparmiljö), Eneskogen, vulkanen Jällabjär, Röstånga

IMG_1071 kopiaDag 3 är en dag med många naturupplevelser och spännande aktiviteter. Ni börjar med att paddla längs Rönne å och glider då sakta nedströms genom den vackra ådalen. Ni paddlar sakta förbi betande kor, massor av trollsländor och kanske även den lilla ovanliga fågeln Kungsfiskaren som ofta syns i området. Ni har lunchpaket med er och kan stanna längs vägen eller äta när ni kommer fram till Forsmöllan där ni lämnar kanoterna. Efter en kort promenad bort till det gamla järnvägsspåret är ni framme vid dressinuthyrningen där ni startar färden på de gamla dressinerna. Sakta cyklar ni fram på spåret genom vacker natur och färden avslutas i Ljungbyhed där ni startade paddlingen. Fulla av nya intryck och härliga minnen beger ni er tillbaka till Pensionat Söderåsen. Kvällens middag tillagar ni själva över öppen eld av råvaror från trakten i pensionatets vildmarkskök. Ni hjälps åt att hålla eldarna vid liv och att laga er mat.

Dag 4 Det är dags för en heldagsutflykt. Kullaberg med sina dramatsika klippor är en spännande plats att besöka med många roliga aktiviteter att prova på. Här kan du vandra, åka på tumlarsafari, klättra, gå i grottor etc… (Se kullabergsguiderna.se för utbud av aktiviteter) Dramatisk natur, hav och adrenalin..och magnifik utsikt över havet får du garanterat uppleva på detta resmål. Besök någon av de mysiga små fiskebyarna Mölle eller Arild ute på halvön på vägen tillbaka eller stanna i Höganäs saluhall och handla med er råvaror till er middag i morgon.

_MG_1590 kopiaDag 5: Idag ger ni er ut på en er heldags vandring till på stigarna i Söderåsen Nationalpark. Naturen är varierad och det finns många spännande platser att utforska. Ni vandrar från strövområdet Klåverödmed sina speciella miljöer i Skortstensdalen och grottan Snuvestuan. Här kan ni även klättra upp i tornet på Höjehall, Skånes högsta punkt, där man vid klart väder kan se silluetten av Öresundsbron, Turning Torso i Malmö. Skåneleden som vi följer tar er ner till Skäralid genom sprickdalens sagolika och trolska natur. Lunchen som ni har med er äter ni i en glänta längs vägen där ni kan uppleva tystnad och njuta av den friska luften. Middag ordnar ni på egen hand.  Antingen äter ni på Skäralids Restaurang när ni avslutat er vandring, eller så lagar ni mat av era inhandlade råvaror i pensionatets kök..

Dag 6: Efter frukost är det dags för ännu en dagsutflykt, varför inte utforska den vackra kuststaden Helsingborg? I Helsingborg kan du mingla med helsingborgarna på de kullerstensbelagda gatorna och upptäcka nya favoritställen i den medeltida stadskärnan. Ta en promenad längs med hamnen, på andra sidan sundet hägrar Helsingör i Danmark. Hit tar du dig snabbt och enkelt över med färja för att äta danska delikatesser och besöka Kronborgs slott, Hamlets forna hem. Ett annat alternativ på dagsutflykt är Skånes Djurpark och Fulltofta naturcentrum, den mysiga staden Landskrona och ön Ven eller Tykarpsgrottanoch Vattenriket i Kristianstad

Dag 7: En vecka går så fort… Det är dags att åka vidare! Vi hoppas att ni har massor av roliga upplevelser och minnen med er hem och hälsar er välkomna tillbaka till Söderåsen!

PS: Söderåsen är en perfekt ”lekplats” även för vuxna! Varför inte samla ihop vännerna för en härlig helg med äventyr och naturupplevelser?!?

Det finns många flera aktiviteter att välja på; turridning, kajakpaddling, mountianbiking, mindtrekking, XC Segway, klättring, skattjakter mm… Spännande – eller hur?

Vandra i nationalparken, cykla i det böljande landskapet och upplev en musikal i levande bruksmiljö!

Boka vårt natur&kulturpaket i juli och upplev den populära musikalen ”Bruksspelet / På farfars tid”” och njut av Söderåsens vackra natur. Bo bekvämt och rofyllt hos oss, cykla i underbar natur, vandra i nationalparken och upplev en fantastisk helkväll på Klippans Pappersbruk där musikalen Bruksspelet spelas för sjätte året i rad. Läs mer om paketet här!

 

häst skylt web

Myshelg med turridning på Söderåsen

Övernattning 2 nätter på Pensionat Söderåsen (del i dubbelrum), frukost och eftermiddagsfika på pensionatet.

Turridning på Söderåsen 2,5 timme, den natursköna ”Kopparhattsrundan” inklusive fikastopp under ritten. Vi samarbetar med Söderåsens turridning. (Ni kommer själva att ha kontakt med dem inför ert besök, för att säkerställa att ni kommer med på en tur med rätt nivå på ridbana etc.)

Pris från 1600 kr/person

Foto: Mickael Tannus/Mer än golf

Foto: Mickael Tannus/Mer än golf

Golfpaket

Övernattning 2 nätter på Pensionat Söderåsen (del i dubbelrum), inklusive frukostbuffé och eftermiddagsfika. Greenfee för spel på 2 golfbanor i närheten. Vi samarbetar med Perstorps golfklubb, Ljungbyheds golfklubb, Söderåsens golfklubb och Örkelljunga golfklubb/Woodlands och bokar gärna er speltid.

Priset varierar beroende på vilken golfbana ni vill spela på och vilken veckodag det är, varför vi ber er kontakta oss för prisuppgift

Övernattning 2 nätter på Pensionat Söderåsen (del i dubbelrum), inkl frukost och eftermiddagsfika.

Vi hjälper er gärna sy ihop ett paket som passar just er!

Vi hjälper er gärna att skräddasy upplevelsepaket. Hör av er med vad ni skulle vilja göra, så återkommer vi med förslag på ett skräddasytt paket för er.

Kontakta oss på 0722-477 444 eller via kontaktformuläret om du har frågor kring våra paketerbjudanden eller vill boka!

Välkommen till spännande, avkopplande och härliga uppleveler på Pensionat Söderåsen!