Vandra, cykla och upplev en musikal i levande bruksmiljö! | Pensionat Söderåsen - Bed & Breakfast, konferens, utomhusaktiviteter, events och äventyr

Language

Vandra, cykla och upplev en musikal i levande bruksmiljö!

Natur & kultur i underbar blandning på Söderåsen!

Upplev Söderåsens vackra och spännande natur och gör en tidsresa tillbaka till pappersbrukets storhetstid genom musikalen Bruksspelet. Musikal, nationalpark, vulkanpicnic, cykling, vandring…En perfekt minisemester i vackra Skåne!

Ni bor bekvämt här på Pensionat Söderåsen, precis intill Söderåsens Nationalpark vid Skäralid. Här kan ni vandra på nationalparkens vackra vandringsleder och vi rekommenderar ett besök i Naturum där den fina utställingen ger en bra överblick över vad som är unikt med naturen och geologin på Söderåsen. Första kvällen rekommenderar vi er att äta en god middag på den mysiga restaurangen Stationen i grannbyn Röstånga. (Ingår ej, men vi hjälper er gärna att boka) Troligtvis smakar maten extra gott efter ett besök vid den mytomspunna Odensjön eller en vandring i den vackra Nackarpsdalen. Alternativt köper ni våra goda lokalproducerade grillpaket och njuter av grillning på pensionatets härliga tomt.
Nästa dag är det dags att ge sig ut och cykla i det vackra böljande landskapet i Rönneådalen och göra mysiga stopp på traktens fina gårdsbutiker, caféer och loppisar. Vi har kartor och ruttförslag som tar er ut till riktiga smultronställen. Lunchen får ni med er som picnicpaket och varför inte inta den uppe på Jällabjär, höjden som består av vulkanrester och som idag är ett vackert naturreservat med vacker utsikt över böljande fält och beteshagar?
AffischBruksspelet
Musikal i levande bruksmiljö!

Fram emot kvällen får ni vara med om en helkväll på Klippans pappersbruk där den populära och färgstarka musikalen Bruksspelet spelas för fjärde året i rad, i år som musikalen ”Regnbågen” med ett 60-tal aktörer på scenen. Musikalen spelas åter i miljöerna inne på ”Bruket” i Klippan. På 1950-talet avtog den snabba tillväxten i Klippan. Många av industrierna lades ner, liksom järnvägsspåret till Ängelholm. Men på Klippans Bruk snurrade hjulen, på 1960-talet hade Bruket som mest anställda, ca 800 arbetare. Vid kommunreformen 1952 blev Klippan så kallad storkommun och en gymnasieskola förlades till Klippan 1957.

Och det är detta år, 1957, som årets Bruksspel utspelar sig. Detta är en tid då föreningslivet blomstrade. Arbetarna på bruksorten organiserade sig fackligt och med förbättrade arbetsvillkor följde mera fritid och denna tid ägnades gärna åt brottning, dans, musik och restaurangbesök. Folkets Hus, med dansrotundan Regnbågen, Åby bar och Folkan – bio och teater, är en för Klippanborna känd samlingsplats för dessa nöjen.

I årets föreställning får vi bland andra stifta bekantskap med överklasskvinnan Margareta, ledare för ortens kvinnoförening, militären och tillika brottningstränaren Erik, SVT-journalisten Ingrid från Klippan, Alexis som är flerfaldig OS-medaljör i brottning, gymnastikfröken Karin och Gunnar, ortens första Rock´n Roll-stjärna.

Glatt, svängigt, hett och pastelligt. Det kan du förvänta dig av årets föreställning.

Skådespelare: Regina Lund, Stefan Clarin, Mikael Ahlberg, Axel Birgander, Elin Rusk och Heléne Lindquist samt en stor ensemble

Under 90 minuter rycks du med av den spännande, fartfyllda berättelsen och stampar takten till musiken.

Middagen äter ni på bruksområdet, där lokala krögare dukar upp en härlig 2-rätters måltid och ordnar med fika i pausen.

Efter en skön natts sömn och frukost checkar ni ut och har chansen att återigen njuta av en vandring i nationalparkens lummiga bokskog och dramatiska sprickadalar.

I paketet ingår:
  • Övernattning 2 nätter på Pensionat Söderåsen, del i dubbelrum med badrum i korridoren. (Möjlighet finns att boka övernattning i lägenhet, +400 sek)
  • Frukostbuffé båda dagarna.
  • Cykelhyra, en dag ( 3vxl cykel med fotbroms. Hjälm och karta ingår)
  • Picnicpaket för en lunch+fika under cykelturen.
  • Biljetter till Bruksspelet i Klippan. (OBS : biljetterna är ej återbetalningsbara)
  • Matpaket på musikalområdet. (2 rätter. Dryck ingår ej) Förbokad paus-fika under musikalen
Bokningsbara datum för paketet:  
30 juni – 2 juli
6-8 juli samt 7-9 juli
13-15 juli samt 14-16 juli
20-22 juli samt 21-23 juli
Paketet gäller för 2 nätter. Musikalen Regnbågen / Bruksspelet besöks under vistelsens andra dag.

Pris från 1695 SEK per person

Ring 0722-477444 för att boka eller skicka ett mail med bokningsförfrågan till bokning@pensionatsoderasen.se. Paketet kan bokas fram till 6 juli.