Vandra, cykla och upplev en musikal i levande bruksmiljö! - Pensionat SöderåsenPensionat Söderåsen - Bed & Breakfast, konferens, utomhusaktiviteter, events och äventyr

Language

Vandra, cykla och upplev en musikal i levande bruksmiljö!

Natur & kultur i underbar blandning på Söderåsen!

Upplev Söderåsens vackra och spännande natur och gör en tidsresa tillbaka till pappersbrukets storhetstid genom musikalen Bruksspelet. Musikal, nationalpark, vulkanpicnic, cykling, vandring…En perfekt minisemester i vackra Skåne!

Ni bor bekvämt här på Pensionat Söderåsen, precis intill Söderåsens Nationalpark vid Skäralid. Här kan ni vandra på nationalparkens vackra vandringsleder och vi rekommenderar ett besök i Naturum där den fina utställingen ger en bra överblick över vad som är unikt med naturen och geologin på Söderåsen. Första kvällen rekommenderar vi er att äta en god middag på den mysiga restaurangen Stationen i grannbyn Röstånga. (Ingår ej, men vi hjälper er gärna att boka) Troligtvis smakar maten extra gott efter ett besök vid den mytomspunna Odensjön eller en vandring i den vackra Nackarpsdalen. Alternativt köper ni våra goda lokalproducerade grillpaket och njuter av grillning på pensionatets härliga tomt.
Nästa dag är det dags att ge sig ut och cykla i det vackra böljande landskapet i Rönneådalen och göra mysiga stopp på traktens fina gårdsbutiker, caféer och loppisar. Vi har kartor och ruttförslag som tar er ut till riktiga smultronställen. Lunchen får ni med er som picnicpaket och varför inte inta den uppe på Jällabjär, höjden som består av vulkanrester och som idag är ett vackert naturreservat med vacker utsikt över böljande fält och beteshagar?
Musikal i levande bruksmiljö!

Fram emot kvällen får ni vara med om en helkväll på Klippans pappersbruk där den populära och färgstarka musikalen Bruksspelet spelas för sjätte året i rad, i år som musikalen ”På farfars tid” med ett 60-tal aktörer på scenen. Musikalen spelas åter i miljöerna inne på ”Bruket” i Klippan. Middagen äter ni förslagsvis på bruksområdet, där lokala krögare dukar upp en härlig 2-rätters måltid och ordnar med fika i pausen.

Årets föreställning, ”på farfars tid” startar i 1970-talets Klippan. Stig har varit i London och kommer hem och försöker introducera punken. Kompisen Lotta stöttar honom men övriga skolkamrater är skeptiska till hans nya musik, klädstil och framför allt frisyr. Föräldrarna är chockade och traktens raggare är hotfulla.

När Bruket håller stor jubileumsfest vill Stigs pappa inte följa med och Stig släpps inte in på grund av sin klädsel. När de båda möts utanför festlokalen berättar pappan att han inte får behålla sitt jobb på Brukets kaffefiltertillverkning, men har erbjudits förflyttning till annan ort. I sin vanmakt över detta önskar Stig sig tillbaka i tiden och till sin stora förvåning befinner han sig plötsligt på Bruket år 1945 då det just blivit fred i Europa. Här får han lära känna sin farfar som han kan hjälpa ur en svår knipa.

Men det stannar inte här. Tidsresan fortsätter till 1890-talet och till kampen för bildandet av en fackförening bland arbetarna på Bruket. Även här får Stig spela en viktig roll och får ta del av en smärtsam kärlekshistoria.

Stig växer med de erfarenheter och kunskaper om sin egen historia som hans tidsresa ger. Han träffar personer som har stora likheter med dem han känner från sitt eget 70-tal och han samlar på textrader till sina framtida punklåtar.

När han till slut återvänder till sin egen tid har han med sig något som får en avgörande betydelse för att hans pappa ska kunna gå vidare med sitt liv.

På farfars tid är en dramatisk, skruvad och ömsint historia om relationen mellan far och son genom olika tider.

Efter en skön natts sömn och frukost checkar ni ut och har chansen att återigen njuta av en vandring i nationalparkens lummiga bokskog och dramatiska sprickadalar.

I paketet ingår:
  • Övernattning 2 nätter på Pensionat Söderåsen, del i dubbelrum med badrum i korridoren. (Möjlighet finns att boka övernattning i lägenhet, +400 sek)
  • Frukostbuffé båda dagarna.
  • Cykelhyra, en dag ( 3vxl cykel med fotbroms. Hjälm och karta ingår)
  • Picnicpaket för en lunch+fika under cykelturen.
  • Biljetter till Bruksspelet i Klippan. (OBS : biljetterna är ej återbetalningsbara)
Musikalen spelas följande datum under 2018:
29/6, 30/6,1/7
5/7, 6/7, 8/7, 9/7
12/7, 13/7, 14/7, 15/7
19/7, 20/7, 21/7, 22/7
Paketet gäller för 2 nätter. Musikalen” På farfars tid”/ Bruksspelet besöks under vistelsens andra dag.

Pris från 1495 SEK per person

Ring 0722-477444 för att boka eller skicka ett mail med bokningsförfrågan till bokning@pensionatsoderasen.se. Paketet kan bokas fram till 1 juli.