NyheterNewsNachrichten - Pensionat SöderåsenPensionat Söderåsen - Bed & Breakfast, konferens, utomhusaktiviteter, events och äventyr

Language

Fira midsommar med nära & kära

03 Apr, 2019

PensionatSoderasen-Omgivning

Hyr vår pensionatsflygel för ert sällskap och få gott om plats för härliga utomhusaktiviteter.

Flygeln har totalt 19 sängplatser fördelade på sju sovrum, och det finns kök, diskrum, grillar mm att nyttja  – men kanske viktigast av allt, ni är mitt i den vackra försommarnaturen och har stora ytor att umgås på utomhus. Dessutom har ni Söderåsens nationalpark ett stenkast bort med underskön natur och fina vandringsleder, och även många andra härliga aktiviteter att testa i närområdet (t ex paddling, dressincykling, turridning mm). Som upplagt för en härlig helg full med familjen eller vännerna!

Vi erbjuder just nu specialpris för just midsommarhelgen, passa på!

Ni hyr flygeln med självhushållning i  2 alternativt 3 dygn.  (Pris 2 dygn = 10 000 sek, 3 dygn 12 500 sek).

Lakan&handdukar kan hyras till och avresestädning kan beställas

Varmt välkomna hit i midsommar!

Maila er förfrågan till bokning@pensionatsoderasen.se eller ring 0722-477444

I påsk öppnar vi för säsongen!

01 Mar, 2019

Under mars och början av april kommer vi genomföra renoveringar på pensionatsflygeln, såväl utvändigt där taket ska ses över, som invändigt där vi ska förbättra lite för våra gäster. Detta innebär att vi år inte kommer öppna för säsongen förrän till påsk – då vi ser fram emot att välkomna trevliga besökare!

Påskigt på Pensionat Söderåsen

Vill ni komma innan påsk finns våra båda självhushållningslägenheter att hyra – boka dessa via bokningsformuläret här på sidan eller genom att ringa 0722-477444.

Vi hoppas att vi ses i vår!

Konferens / kick off med arbetsgruppen

26 Jun, 2018

Skärmavbild 2016-08-11 kl. 14.40.49Vill ni uppleva något annorlunda, få tid att umgås och utvecklas tillsammans som arbetsgrupp? 

Boka in er nästa konferens eller kick off på Pensionat Söderåsen och njut av lyxen av att vara de enda gästerna på anläggningen, laga mat tillsammans i uteköket, njut av naturens förmåga att fylla på batterierna, ta en ”walk&talk” i nationalparkens svårslaget vackra natur och samlas kring lägerelden när mörkret lägger sig över Söderåsen. Behöver ni genomföra genomgångar och konferens finns ett fullt utrustat konferensrum redo för er, och vill ni ha hjälp med aktiviteter finns det ett stort utbud att välja på.  ”Det är som att vara på en lyxig lägerskola, och vi har verkligen kommit varandra närmre under dagarna här” får vi ofta höra från gäster när de lämnar.

Det finns fortfarande lediga datum i  vår, så passa på nu att boka in en härlig vistelse för arbetsgruppen när grönskan spricker ut och Söderåsen är makalöst vacker!

Kontakta oss för förslag på upplägg och prisuppgifter! 0722-477 444 // bokning@pensionatsoderasen.se

Varmt välkomna till Pensionat Söderåsen och UPPLEV – UMGÅS – UTVECKLAS tillsammans innan sommaren!

Friends, family, food and fire = feelgood!

01 May, 2018

Tänk er att samlas kring elden i uteköket, höra grytan puttra och stekhällen fräsa medan maten samtidigt tillagas över elden. Att njuta av solnedgången över Söderåsen, varandras sällskap och lugnet innan ni dukar upp för er måltid i tipin. Ett underbart sätt att skapa minnen och gemenskap! Efter maten samlas ni åter kring elden, grillar marshmallows  och kokar kaffe när mörket sänker sig över Söderåsen och skratt och småprat sprider sig över nejden….

Välkomna ut till  vacker natur, till frisk luft och fågelkvitter, till tid tillsammans och goda smaker – till riktig kvalitetstid helt enkelt!

Boka in ert sällskap hos oss och unna er en kväll i vår vildmarkshörna med lägereld, tipi och utekök! Kombinera gärna med en vandring i nationalparken, paddeltur på Rönne å eller någon annan härlig aktivitet i området!

Hoppas att vi ses snart!

dukadmiddagtipi13217273_1200182716687009_2709227580360369801_o13227445_1200182910020323_179374808426070897_o

Kika in i vår verksamhet – filmklipp!

01 May, 2018

I denna korta film får ni en inblick i vår verksamhet och historia och kan höra Frida berätta lite om vad som är på gång. Som grädde på moset får ni njuta av underbara vårgröna vyer!!

Hyr pensionatsflygeln till specialpris i Valborg!

09 Apr, 2018

valborgPSI Valborg (månadsskiftet april/maj) erbjuder vi nu möjligheten att hyra pensionatsflygeln till ett väldigt förmånligt pris.

Ett perfekt tillfälle för er att ordna en fototräff med föreningen, ordna ett träningsläger med klubben eller bara samla ihop kompisarna eller släkten och njuta av vandringar bland vitsippor i nationalparken, vårkänslor och varandras sällskap! Har ni tur kanske lövsprickningen redan är i full gång! På fältet ner mot Skäralid eldas ett Valborgbål fram emot kvällen.

Flygeln har 7 sovrum med totalt upp till 19 sängplatser (16 bäddar, varav 3 st är 140 cm breda och kan nyttjas som dubbelsäng). Det finns ett kök, en matsal och stora härliga ytor utomhus för lek och umgänge. Behöver ni samlingssal/lektionssal, festlokal, pysselrum eller yogasal finns det möjlighet att komplettera med detta.

Vårt vildmarkskök och tipi finns även tillgängligt att hyra för er som vill skapa en mysig kväll för ert sällskap, med mys kring lägerelden och matlagning över grillar och öppen eld med fantastisk utsikt över Söderåsen.

Ni hyr flygeln med självhushållning, och förfogar över lokalerna söndag eftermiddag – tisdag eftermiddag (29/4 – 1/5), alternativt måndag em – tisdag em (30/4-1/5). 

De datum som erbjudandet gäller är: 29 april – 1 maj.  

Kontakta oss via mail: bokning@pensionatsoderasen.se för mer info om pris, upplägg och förutsättningar!

Först till kvarn…. Bokningen bekräftas genom inbetalning av bokningsavgift. (info fås mot förfrågan)

Varmt välkomna i vår!

Prova på livet som pensionatsvärd i sommar!

31 Mar, 2018

Drömmer ni om att öppna eller driva ett B&B / pensionat i en naturskön miljö?
Tag chansen att fira två veckors semester i kombination med prova-på-arbete hos oss vid Söderåsens nationalpark i sommar.
Bo rymligt och lantligt med familjen samtidigt som ni sköter den dagliga verksamheten på Pensionat Söderåsen. Här har ni möjlighet till härlig sommarvistelse för familjen och samtidigt skaffa er värdefull erfarenhet och uppleva känslan och innebörden av att driva ett B&B / pensionat.
Som värdar välkomnar ni gäster, serverar frukost och eftermiddagsfika, städar och hanterar bokningar – samtidigt har ni möjlighet att uppleva Söderåsens fantastiska nationalpark med alla sina vandringsleder i en helt magisk miljö och de vackra omgivningarna i Skåne.
Skulle detta kunna vara något för dig/er?! Skicka ett mail till oss på info@pensionatsoderasen.se och berätta om dig/er och varför ni skulle vilja spendera några sommarveckor som värdar på Pensionat Söderåsen.
Vi ser fram emot att höra av er!

Norekefoto-6994-2Frida & Stefan

Go mad, möe mad och mad i rättan ti…

30 Jan, 2018

dukadmiddagtipiMat är en viktigt pusselbit i våra liv, och så även under en vistelse hos oss.

Vi vill därför passa på att berätta lite om de matleverantörer som finns lokalt här kring Söderåsen, som vi samarbetar med för att erbjuda våra gäster lokalproducerad bra mat av högsta klass.

  • Bjärhus gårdsbutik med sina underbara charkprodukter och grönsaker från gården levererar råvaror till våra utomhusmatlagningar, och även ibland catering i andra former. Deras gårdbutik är väl värd ett besök, som en liten saluhall full av fantastiska produkt. Granne med en fin växtbutik dessutom och allt ligger vackert på Bjärhus-gården utanför Klippan.
  • Ådala gård, en liten oas mitt ute på landet en bit söder om Pensionat Söderåsen. Ett mikro-ysteri som skapar gudomliga ostar som säljs i butiken, och även ett mysigt utomhuskafé med härliga luncher och möjlighet till fika i häftig miljö. Häftigast av kallt är deras minirestaurang, ”Ådala Taffel” där upp till 16 gäster kan avnjuta matkonstnären Malins fantastiska skapelser, alltid med en extra twist. Hit kan t ex våra konferensgrupper åka för en måltidsupplevelse utöver det vanliga.
  • Bonnarps Hjortgård, en gårdsbutik med stort utbud på charkprodukter från vilt av olika slag.
  • Skäralids Restaurang, ligger i nationalparken – inom gångavstånd från pensionatet, lagar sin goda mat på fina råvaror från bygden. Levererar catering till sällskap uppe hos oss och tar även emot grupper hos sig för lunch eller andra måltider.
  • TrueFood Skåne, en cateringleverantör som skapar vegetariska konstverk  (veganska om så önskas)  som smakar gudomligt, bla annat oemotståndliga smörgåstårtor.
  • Fricks Spettkaksbageri, i Billinge. Ett supermysig trädgårdskafé med klassikern spettkaka. Finns det något skånskare än spettkaka?
  • Smaker från Söderåsen. Här samlar matproducenter från Söderåsbygden för att tillsamman visa upp och förmedla sina produkter. Varje höst arrangeras en matmarknad i Skäralid. Håll utkik på deras hemsida för datum.
  • Restaurang  Stationen Röstånga är ett speciellt & festligt ställe i grannbyn! Fantastisk atmosfär och god mat. Härlig uteservering om kvällssolen tittar fram. Vill man ta cykeln finns en mysig cykelväg längs den gamla banvallen Allarp-Röstånga. Perfekt om man har ”Stationen” i sikte..

Vintertid på Pensionat Söderåsen

02 Nov, 2017

Nu är det vintertid här hos oss och under perioden november – februari håller vi stängt på Pensionat Söderåsen.

Detta innebär att vi under vintern endast tar emot större förbokade sällskap i pensionatsflygeln och ej har öppet i vår ordinarie B&B-verksamhet.

Lägenheterna kan hyras med självhushållning, förbokning krävs dock.

Har ni förfrågningar till kommande säsong är ni varmt välkomna att maila oss er förfrågan! bokning@pensionatsoderasn.se.

Vi  önskar er alla en härlig vinter och ser fram emot att träffa er igen till våren när grönskan återvänder till Söderåsens bokskogar.

Sköt om er! //Frida & Stefan och barnen

TEXTOM – slöjdarnas paradis

06 Sep, 2017

Skärmavbild 2017-09-06 kl. 16.49.21I helgen den 8-10 september är det TEXTOM här på och vid Pensionat Söderåsen! Då förvandlas Pensionat Söderåsen och granngården till ett paradis för slöjdintresserade. Det är Textom – digital fortbildning i hela slöjdämnet, en underbar samlingsplats och plattform för vidareutveckling, inspiration och glädje för alla som brinner för slöjandet som går av stapeln här för första gången. Workshops, spännande föreläsningar, trevligt umgänge med likasinnade, vackra miljöer och god mat… Detta ska bli spännande att följa!

Läs gärna mer om eventet på : textom.se