Nyheter | Pensionat Söderåsen - Bed & Breakfast, konferens, utomhusaktiviteter, events och äventyr

Language

Vintertid på Pensionat Söderåsen

25 Nov, 2017

Nu är det vintertid här hos oss och under perioden december – februari håller vi stängt på Pensionat Söderåsen.

Detta innebär att vi under vintern endast tar emot större förbokade sällskap i pensionatsflygeln och ej har öppet i vår ordinarie B&B-verksamhet.

Lägenheterna kan hyras med självhushållning, förbokning krävs dock.

Har ni förfrågningar till kommande säsong är ni varmt välkomna att maila oss er förfrågan! bokning@pensionatsoderasn.se.

Vi  önskar er alla en härlig vinter och ser fram emot att träffa er igen till våren när grönskan återvänder till Söderåsens bokskogar.

Sköt om er! //Frida & Stefan och barnen

 

TEXTOM – slöjdarnas paradis

06 Sep, 2017

Skärmavbild 2017-09-06 kl. 16.49.21I helgen den 8-10 september är det TEXTOM här på och vid Pensionat Söderåsen! Då förvandlas Pensionat Söderåsen och granngården till ett paradis för slöjdintresserade. Det är Textom – digital fortbildning i hela slöjdämnet, en underbar samlingsplats och plattform för vidareutveckling, inspiration och glädje för alla som brinner för slöjandet som går av stapeln här för första gången. Workshops, spännande föreläsningar, trevligt umgänge med likasinnade, vackra miljöer och god mat… Detta ska bli spännande att följa!

Läs gärna mer om eventet på : textom.se

Go mad, möe mad och mad i rättan ti…

10 May, 2017

dukadmiddagtipiMat är en viktigt pusselbit i våra liv, och så även under en vistelse hos oss.

Vi vill därför passa på att berätta lite om de matleverantörer som finns lokalt här kring Söderåsen, som vi samarbetar med för att erbjuda våra gäster lokalproducerad bra mat av högsta klass.

  • Bjärhus gårdsbutik med sina underbara charkprodukter och grönsaker från gården levererar råvaror till våra utomhusmatlagningar, och även ibland catering i andra former. Deras gårdbutik är väl värd ett besök, som en liten saluhall full av fantastiska produkt. Granne med en fin växtbutik dessutom och allt ligger vackert på Bjärhus-gården utanför Klippan.
  • Ådala gård, en liten oas mitt ute på landet en bit söder om Pensionat Söderåsen. Ett mikro-ysteri som skapar gudomliga ostar som säljs i butiken, och även ett mysigt utomhuskafé med härliga luncher och möjlighet till fika i häftig miljö. Häftigast av kallt är deras minirestaurang, ”Ådala Taffel” där upp till 16 gäster kan avnjuta matkonstnären Malins fantastiska skapelser, alltid med en extra twist. Hit kan t ex våra konferensgrupper åka för en måltidsupplevelse utöver det vanliga.
  • Bonnarps Hjortgård, en gårdsbutik med stort utbud på charkprodukter från vilt av olika slag.
  • Skäralids Restaurang, ligger i nationalparken – inom gångavstånd från pensionatet, lagar sin goda mat på fina råvaror från bygden. Levererar catering till sällskap uppe hos oss och tar även emot grupper hos sig för lunch eller andra måltider.
  • TrueFood Skåne, en cateringleverantör som skapar vegetariska konstverk  (veganska om så önskas)  som smakar gudomligt, bla annat oemotståndliga smörgåstårtor.
  • Fricks Spettkaksbageri, i Billinge. Ett supermysig trädgårdskafé med klassikern spettkaka. Finns det något skånskare än spettkaka?
  • Smaker från Söderåsen. Här samlar matproducenter från Söderåsbygden för att tillsamman visa upp och förmedla sina produkter. Varje höst arrangeras en matmarknad i Skäralid. Håll utkik på deras hemsida för datum.
  • Restaurang  Stationen Röstånga är ett speciellt & festligt ställe i grannbyn! Fantastisk atmosfär och god mat. Härlig uteservering om kvällssolen tittar fram. Vill man ta cykeln finns en mysig cykelväg längs den gamla banvallen Allarp-Röstånga. Perfekt om man har ”Stationen” i sikte..

Konferens / kick off med arbetsgruppen

10 May, 2017

Skärmavbild 2016-08-11 kl. 14.40.49Vill ni uppleva något annorlunda, få tid att umgås och utvecklas tillsammans som arbetsgrupp? 

Boka in er nästa konferens eller kick off på Pensionat Söderåsen och njut av lyxen av att vara de enda gästerna på anläggningen, laga mat tillsammans i uteköket, njut av naturens förmåga att fylla på batterierna, ta en ”walk&talk” i nationalparkens svårslaget vackra natur och samlas kring lägerelden när mörkret lägger sig över Söderåsen. Behöver ni genomföra genomgångar och konferens finns ett fullt utrustat konferensrum redo för er, och vill ni ha hjälp med aktiviteter finns det ett stort utbud att välja på.  ”Det är som att vara på en lyxig lägerskola, och vi har verkligen kommit varandra närmre under dagarna här” får vi ofta höra från gäster när de lämnar.

Det finns fortfarande några lediga datum i  slutet av maj och i juni, så passa på nu när försommargrönskan är som vackrast och kvällarna blir ljusare och ljusare!

Kontakta oss för förslag på upplägg och prisuppgifter! 0722-477 444 // bokning@pensionatsoderasen.se

Varmt välkomna till Pensionat Söderåsen och UPPLEV – UMGÅS – UTVECKLAS tillsammans innan sommaren!

Fira midsommar med nära & kära

10 May, 2017

PensionatSoderasen-Omgivning

Hyr vår pensionatsflygel och få gott om plats för härliga utomhusaktiviteter.

Flygeln har totalt 19 sängplatser fördelade på sju sovrum, och det finns kök, diskrum, grillar mm att nyttja  - men kanske viktigast av allt, ni är mitt i den vackra försommarnaturen och har stora ytor att umgås på utomhus.

Vi erbjuder just nu specialpris för just midsommarhelgen, passa på!

Ni hyr flygeln med självhushållning i  2 alternativt 3 dygn.  (Pris 2 dygn = 12 000 sek, 3 dygn 15 000 sek)

Varmt välkomna hit i midsommar!

Maila er förfrågan till bokning@pensionatsoderasen.se eller ring 0722-477444

Hyr pensionatsflygeln till specialpris i Valborg!

15 Feb, 2017

I Valborg erbjuder vi er möjligheten att hyra vår pensionatsflygel till ett väldigt förmånligt pris.

Ett perfekt tillfälle för er att ordna en fotoweekend med föreningen, ordna ett träningsläger med klubben eller bara samla ihop kompisarna eller släkten och njuta av vandringar bland vitsippor i nationalparken, vårkänslor och varandras sällskap! Har ni tur kanske lövsprickningen redan är i full gång! På fältet ner mot Skäralid eldas ett Valborgbål fram emot kvällen.

Flygeln har 7 sovrum med totalt upp till 19 sängplatser (16 bäddar, varav 3 st är 140 cm breda och kan nyttjas som dubbelsäng). Det finns ett kök, en matsal och stora härliga ytor utomhus för lek och umgänge. Behöver ni samlingssal/lektionssal, festlokal, pysselrum eller yogasal finns det möjlighet att komplettera med detta.

Vårt vildmarkskök och tipi finns även tillgängligt att hyra för er som vill skapa en mysig kväll för ert sällskap, med mys kring lägerelden och matlagning över grillar och öppen eld med fantastisk utsikt över Söderåsen.

Ni hyr flygeln med självhushållning, och förfogar över lokalerna söndag eftermiddag – måndag eftermiddag. Vill ni hyra sänglinne och lakan ordnar vi det.

De datum som erbjudandet gäller är: 30 april – 1 maj.  

Kontakta oss via mail: bokning@pensionatsoderasen.se för mer info om pris, upplägg och förutsättningar!

Först till kvarn…. Bokningen bekräftas genom inbetalning av bokningsavgift. (info fås mot förfrågan)

Varmt välkomna i vår!

Vintertid på Pensionat Söderåsen

13 Nov, 2016

vintervyNu har vi ställt om till vintertid här på Pensionat Söderåsen. Det innebär att vi inte har öppet för drop-in-gäster eller mindre sällskap i vår B&B-flygel. Våra självhushållningslägenheter finns att hyra för mindre sällskap året runt. Förbokning krävs.

Vi välkomna gärna större sällskap & konferensgrupper till vår pensionatsflygel – för konferens, vintermys, workshops eller kurser etc.

Kontakta oss gärna för offert!

Ha det gott & sköt om er i vinterkylan!!

PS. Vi drar igång för full igen till våren!

Eurorando – Europeisk vandringsfestival i Skåne!

22 Aug, 2016

_29K5023Den 10-17 september samlas europeiska vandrare i Skåne för den härliga festivalen EURORANDO 2016. Skåneleden är i fokus den här veckan och mängder av fina vandringar erbjuds våra gäster. Helsingborg är nod för festivalen och här genomförs såväl invignings- som avslutningsfesten. Här hittar ni även en matfestival med Skånska godsaker och mycket annat skoj under hela veckan.

Missa inte tillfället att njuta av sensommaren i Skåne, träffa trevliga vandrare från hela Europa och ta del av den härliga stämningen under veckan. Pensionat Söderåsen är en perfekt bas för trevliga vandringar. Skåneleden och nationalparken ligger inom gångavstånd härifrån!

Vi har lediga rum några dagar under veckan, hör av er så hittar vi en lösning för er. OBS: Bokar ni in grupper på fler än 6 vandrare bjuder vi på ett fint vandrarpaket!

Willkommen, bienvenue, welcome! VI hoppas att vi ses med kängorna på!

TILLFÄLLE!! Hyr hela pensionatsflygeln för kurs, fotoworkshop, träningsläger eller kompisträff i höst

22 Aug, 2016

I höst erbjuder vi er möjligheten att hyra vår pensionatsflygel över en helg för ett väldigt förmånligt pris. Ett perfekt tillfälle för er att ordna en fotoweekend med föreningen, ordna ett träningsläger med klubben eller bara samla ihop kompisarna eller släkten och njuta av vandringar och höstfärger i nationalparken.

Flygeln har 7 sovrum med totalt upp till 19 sängplatser (16 bäddar, varav 3 st är 140 cm breda och kan nyttjas som dubbelsäng). Det finns ett kök, en matsal och stora härliga ytor utomhus för lek och umgänge. Behöver ni samlingssal/lektionssal, festlokal, pysselrum eller yogasal finns det möjlighet att komplettera med detta och behövs fler sängplatser kan även våra lägenheter med 2 resp 4 sängplatser adderas. Vårt vildmarkskök och tipi finns även tillgängligt att hyra för er som vill skapa en mysig kväll för ert sällskap, med mys kring lägerelden och matlagning över grillar och öppen eld med fantastisk utsikt över Söderåsen.

Ni hyr flygeln med självhushållning, och förfogar över lokalerna fredag eftermiddag – söndag eftermiddag. Vill ni hyra sänglinne och lakan ordnar vi det.

De helger som erbjudandet gäller är: 16-18 sept, 23-25 september, 14-16 oktober samt 4-6 november.  

Kontakta oss via mail: bokning@pensionatsoderasen.se för mer info om pris, upplägg och förutsättningar!

Varmt välkomna!

Boka höstens kick off / konferens på Pensionat Söderåsen!

21 Jun, 2016

Vill ni få en bra uppstart efter sommaren och semestern och ”uppleva – umgås – utvecklas”  tillsammans i arbetslaget rekommenderar vi er att boka in en kick off eller konferens med arbetslaget här på Pensionat Söderåsen.

Hos oss nyttjar  grupper alltid lokalerna helt exklusivt, ni är de enda gästerna på anläggningen och behöver inte tänka på några andra gäster. Vi hjälper er gärna att sätta ihop ett trevligt upplägg för er vistelse, bokar aktiviteter, fixar med mat och upplevelser. Vi rekommenderar vår matlagningsaktivitet i uteköket där ni tillsammans tillagar en härlig måltid av lokalproducerade råvaror på grillar, stekhällar och över öppen eld.

Att samlas kring den sprakande lägerelden i skymningen brukar locka fram trevliga samtal och många tidigare gäster vittnar om att de lärt känna sina arbetskamrater bättre under vistelsen. ”Det blir en teambuilding i sig att vara här tillsammans, i den här rofyllda miljön omgivna av den magiskt vackra naturen. Samtalen kring lägerelden bli något annat än det som brukar uppstå på kontoret eller på en restaurang”.  En annan gäst reflekterade över sin vistelse ”Kul att dela rum, och stå och snacka när vi borstade tänderna. Här fick vi allt det positiva man minns från lägerskolorna när man var yngre, men mycket lyxigare.. Vi har sovit gott i sköna sängar, men fått härliga äventyr och mys kring elden”.

Kontakta oss gärna för mer information och offert! Vi har fortfarande några datum kvar i september och oktober, så välkomna att kontakta oss så hittar vi en lösning för er för i höst!!

Klicka för att läsa mer om våra erbjudanden för grupper, kapacitet, förslag på aktiviteter mm.

Varmt välkomna!

Maila: info@pensionatsoderasen.se   Ring: 0722-477 444

13227445_1200182910020323_179374808426070897_o 13161865_1200182720020342_539880052100076655_o Kräftskivatipi