fbpx

cykla

"rasmus på luffen-miljöer"

Vägarna kring Söderåsen och i Rönneådalen är många och mysiga och de bjuder på vacker och varierad natur och många sevärdheter med höga natur- och kulturvärden. Det är riktiga ”Rasmus på luffen-miljöer” med betande kor och hästar, björnbärssnår och vackra stenmurar längs vägen. 

Cykla till svampskogen, den mysiga gårdsbutiken eller till badsjön för ett dopp eller bara njut av att lugnt rulla fram i det vackra landskapet. 

landsväg

Landsvägscyklisterna hittar många fina rundor med varierad utmaningsgrad. Backen från Ljungbyhed upp på åsen är en höjdare om man vill utmana sig själv..lång och riktigt sugande..

hyra cykel
”Rönneådalen- Skånes nordvästpassage” tillhandahåller cykeluthyrning – titta gärna in på deras hemsida och läs om vackra och intressanta utflyktsmål, färdvägar och sevärdheter i Rönneådalen. På hemsidan hittar ni även temarundor, kartor och beskrivningar av särskilt intressanta platser. Där finns bland annat fem olika kartor med trevliga rundor att ladda ner.
Mountain biking
För de som föredrar mountainbike finns det många bra stigar på åsen, och så klart MTB-banan i Klåveröd. I Klåveröd, uppe på åsen finns en mycket uppskattad MTB-bana som erbjuder många tekniska utmaningar och vacker natur. I nationalparken finns det flera fd skogsvägar som är fina för MTB-cykling. Vandringslederna får dock EJ användas för cykling.
vandringspaket
Urvalet av vandringleder är stort och Skåneledens etapp “ås till ås” passerar förbi. Ni bor bekvämt på Pensionat Söderåsen som ligger inom gångavstånd från nationalparkens stora ledutbud och Naturum.

cykelpaket

Upplev landsbygden och naturen!

Övernattning på Pensionat Söderåsen, 2 nätter inkl frukost och eftermiddagsfika. (del i dubbelrum)

Välkommen till Sveriges sydligaste vildmark!

Ni kan hitta svaren till de vanligaste frågorna i vår FAQ.

Följ oss på

Sociala Medier